Onze vaste fair band Unicorn .... sfeer gegarandeerd!!!!Muziek stijlen :
Muziek is zonder grenzen. Veel Nederlandse volksmuziekbeoefenaars voelen zich net als wij aangetrokken tot de charmes van Ierse muziek.
Ook al zijn het geen Ieren, ze weten de Ierse sfeer toch verrassend goed op te roepen. Wij hebben de drang in ons verder te kijken dan één land.
Door variatie aan te brengen blijft ook het publiek geboeid luisteren.

Niet alleen Iers, Schots en Engels, maar ook Jiddisch, Canadees en Nederlands. Niet alleen folk, maar ook een vleugje bluegrass en een vleugje singer-songwriter , ja zelfs een flinke scheut shanties.
UNICORN speelt het allemaal !
Echter 80% van ons repertoire is Keltisch.

Bij de stijlen die wij spelen vergeten wij onze eigen cultuur niet.
De variëteit aan instrumenten klanken en de multifunctionele stemmen van onze lead zangeressen maken het ook mogelijk ons te wagen aan Klezmer muziek (met viool b.v) Amerikaanse bluegrass (banjo) ragtime (op accordeon) en mooie verhalende ballades (gitaartokkel) die in elke cultuur gezongen worden.
Vroeger, toen er nog geen radio en tv was, werd er tijdens het werk gewoon gezongen. Dat gold zeker voor het werk aan boord van schepen. Zeemansmuziek (shanties) , bij uitstek grenzeloos, krijgt ook onze aandacht (soms in het Frans gezongen).

Wij willen onze muziek voor een brede laag uit de bevolking kunnen spelen. Dus niet alleen voor mensen die op zondag in een schilderachtig kerkje een prachtig concert willen horen, maar ook voor mensen die een avondje uit zijn en willen lachen en dansen. Ons repertoire omvat dat allemaal. En dus staan we even gemakkelijk ‘s-avonds in de kroeg als ’s-zondags in de kerk. En zo zijn er meer plekken waar wij uitstekend voldoen: feesten, festivals, theaters, dorpshuizen, noem maar op.
Tenslotte :
Unicorn verstaat de kunst om prachtige arrangementen te maken.
De ballades worden bijzonder mooi uitgewerkt en overtreffen vaak zelfs het origineel in uitvoering.
Maar UNICORN kan ook muzikaal vuurwerk leveren en een feest maken.

Kortom : van alle markten thuis .
En sfeer maken : dat is UNICORN wel toevertrouwd !.


www.unicornmuziek.nl
unicorn@hetnet.nl
inlichtingen en boekingen 0229-202315 of 0229-214228